• Totaalleverancier reclame
 • Ontzorgen in reclame
 • Sterk in regelwerk
 • Denken in oplossingen
 • Lagere aantallen bestellen

Onze (duurzame) certificeringen

Bij CNTrading hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast dat wij de degroeneartikelenshop zijn begonnen in 2018 vinden wij het ook belangrijk dat het hele proces van onze relatiegeschenken duurzamer wordt. Hierbij gaan wij een stuk verder dan alleen de producten die gemaakt zijn van duurzame of plantaardige materialen. Wij willen alle processen omtrent de productie van de relatiegeschenken verduurzamen. Dit gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Vandaar dat we voor nu werken met verschillende certificeringen en transparantie. Zo kunt u bij de meeste duurzame artikelen zien waar het product geproduceerd is, hoe het verpakt is en of er eventuele duurzame certificeringen van toepassing zijn.
Zo zijn er de certficeringen die wij zelf aan de producten geven maar ook internationale certificeringen omtrent duurzaamheid en sociale arbeidsomstandigheden.

Hieronder geven wij uitleg over de verschillende certificeringen:

Onze eigen certificeringen zijn puur indicatief! Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

10 – 30% Duurzaam:
Artikelen met dit beeldmerk bestaan voornamelijk uit materialen die duurzaam of plantaardig zijn. Dit kan betekenen dat een deel van het product duurzaam/plantaardig is of dat het hele product deze duurzame/plantaardige materialen bevat.  
Productie van het artikel is niet altijd duurzaam. Bij katoen wordt bijvoorbeeld nog steeds veel water gebruikt om een katoenen tas te produceren.
Verpakking van het artikel is niet altijd duurzaam, meestal wordt het artikel verpakt met een plastic polybag. Het vervoer van het artikel is niet altijd duurzaam. Vaak zijn dit artikelen uit China die met vervuilende schepen worden vervoerd.
30 - 60% Duurzaam:
Artikelen met dit beeldmerk bestaan voornamelijk uit materialen die duurzaam of plantaardig zijn. Dit kan betekenen dat een deel van het product duurzaam/plantaardig is of dat het hele product deze duurzame/plantaardige materialen bevat. 
Productie van het artikel is duurzamer, vindt grotendeels in Europa plaats. Bij bijvoorbeeld biologisch katoen is de verwerking milieuvriendelijker en onder betere arbeidsomstandigheden. Bij biologisch katoen wordt er 75 tot 91% minder water verbruikt.
Verpakking van het artikel is duurzamer omdat er bijvoorbeeld geen gebruik wordt gemaakt van plastic polybags. Het vervoer van het artikel hoeft niet duurzaam te zijn maar kan wel.
Internationale certificeringen: Bij dit product kunnen één of meer internationale certificeringen toegepast zijn.
60 - 100% Duurzaam:
Artikelen met dit beeldmerk bestaan uit alleen maar duurzame of plantaardige materialen
Verpakking van het artikel is bijna altijd duurzamer omdat er bijvoorbeeld geen gebruik wordt gemaakt van plastic polybags. Het vervoer van het artikel is duurzamer doordat de productie zich in Europa bevindt en daardoor geen vervuilende schepen vanuit China verstuurd hoeven te worden.
Internationale certificeringen: Bij dit product kunnen één of meer internationale certificeringen toegepast zijn.

Fair wear foundation
Certificaat voor betere werkomstandigheden van arbeiders.
De acht arbeidsnormen van Fair Wear zijn:

 • Het werk wordt vrijwillig uitgevoerd. Oftewel: er is geen dwangarbeid.
 • Er is geen discriminatie op de werkvloer.
 • Er worden geen kinderen uitgebuit.
 • Werknemers mogen zich verenigen en collectief  
 • Werknemers krijgen genoeg betaald.
 • Er zijn redelijke werktijden.
 • De werkomgeving is veilig en gezond.
  • Er is een juridisch bindende arbeidsovereenkomst, oftewel, een eerlijk en wettig contract.

FSC keurmerk
De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Zij zien erop toe dat er in beschermde gebieden geen hout gekapt wordt. In gebieden waar wel gekapt mag worden (FSC-gecertificeerde bossen) dienen alle partijen, van bosbeheerder tot retailer, zich te houden aan strenge kwaliteitseisen. Niet alleen op het gebied van bosbehoud (zo mag er per hectare bos niet meer gekapt worden dan wat er op natuurlijke wijze terug kan groeien) maar ook op het gebied van sociale en economische rechten voor de lokale bevolking en arbeiders. Op deze manier gaan we overmatige ontbossing tegen! Het FSC-keurmerk stelt strenge eisen:

 • Bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden worden met rust gelaten.
 • Houtkap langs waterlopen en op steile hellingen mag niet vanwege kans op erosie.
 • Na het kappen van bomen moet het bos de kans krijgen zich te herstellen: er mag niet meer hout verdwijnen, dan er kan aangroeien.
 • Voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor de bosarbeiders. Helpt armoede tegen te gaan en voorkomt dat bewoners om te kunnen overleven, moeten overgaan tot illegale houtkap en platbranden van bos voor landbouwgrond.
     GRS Keurmerk
De Global Recycled Standard geeft aan dat één of meer materiaalsoorten van kleding en andere producten minimaal voor 50% uit gerecycled materiaal bestaat. Dit betekent dat de hoeveelheid gerecycled materiaal in samengestelde producten dus lager kan zijn dan deze 50%.

GOTS keurmerk
Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. GOTS gaat uit van 100% biologische grondstof en kleidng en textiel met dit keurmerk moet voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan.
De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

Alle stappen moeten gecertificeerd zijn!!

 

Amfori BSCI
BSCI (Business Social Compliance Initiative) heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren, waarbij te denken valt aan: Recht om vakbonden te vormen, geen discriminatie, een eerlijk loon, fatsoenlijke werktijden, een veilige en gezonde werkplek, geen kinderarbeid, bescherming van jonge werknemers, geen onzekere werkgelegenheid (dus op contractbasis), geen gedwongen werk, bescherming van het milieu, en ethisch handelen (geen corruptie etc.).

Om dit te bereiken moeten de leden en hun leveranciers een verbeterplan opstellen om aan de International Labor Organisation (ILO) normen te gaan voldoen. BSCI is dus geen certificaat of keurmerk. Bedrijven kunnen lid worden van de Amfori BSCI om hun processen te verbeteren.

OEKO-Tex keurmerk
OEKO-TEX Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel. OEKO-TEX Standard 100 staat op speelgoed van textiel, beddengoed en kleding die is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties. Omdat er wordt gewerkt met grenswaarden in het eindproduct, stelt OEKO-TEX indirect eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

 

Mochten er nou nog vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande uitleg over de certificeringen, dan kunt u contact met ons opnemen via:

Telefonisch: 074 – 76 00 490
WhatsApp
Whatsapp contact
Chatbox
: Start hier met chatten